DDD Immersion

4 dagar

Att arbeta med domändriven design är en framgångsfaktor vid utveckling av mjukvarussystem för komplexa affärsverksamheter. På DDD Immersion får du en djup kunskap om DDD och hur DDD kan hjälpa oss.

Det finns ingen öppen kurs inbokad för närvarande. ANMÄL INTRESSE

Domändriven design, DDD, är ett sätt att utveckla mjukvara som direkt utgår från verksamhetens behov och därför pratar verksamhetens språk. Domändriven design sammanför utvecklare och verksamhetsexperter som arbetar tillsammans för att skapa mjukvara som är begriplig för alla parter och som är lätt att underhålla.
Vad tidigare deltagare gillade


“Kursen är användbar i det dagliga arbetet. Den omvände min bild av hur utveckling ska genomföras, ett paradigmskifte. Kursen var väl genomförd utifrån ett pedagogiskt perspektiv. Bra utbildare, toppbetyg till Patrik." Martin Edlund, Systemutvecklare.

“Det bästa med utbildningen var att man på djupet kunde gå in på de flesta aspekterna inom DDD. Mycket tid för frågor och diskussioner. Mycket bra utbildare, engagerad och otroligt kunnig." Håkan Fransson, Arkitekt/utvecklare

Det här tar du med dig hem
Kursen ger dig en djup kunskap om DDD och hjälper dig som vill arbeta aktivt med DDD. Med hjälp av kursen kommer du hitta en lämplig balans mellan fördjupning i verksamhetsproblem och hantering av tekniska krav för att kunna göra val som leder till kommersiellt gångbara system.

Ur innehållet

  • Föreläsningar om DDD
  • Gruppdiskussioner
  • Övningar och mindre programmeringsprojekt för att ytterligare förstärka inlärning av de ämnen som presenteras. Under programmeringsövningarna arbetar icke-programmerare med mer vana utvecklare och på så sätt får båda en inblick i varandras situation och en möjlighet att öva på att kommunicera.

Presentationer och diskussioner sker på svenska. Kursmaterialet och övningar är på engelska. Kursen är en officiell DDD-kurs designad av DDD:s skapare Eric Evans och Domain Language, Inc.

Du hittar hela kursplanen här

Målgrupp
Kursen vänder sig till utvecklare och systemarkitekter med fingrarna kvar i koden. Projektledare och andra personer som inte programmerar är också varmt välkomna att delta.

Ange vid anmälan om du har programmeringskunskaper i Java eller inte, att kunna Java är inte ett krav.

Förkunskapskrav

  • Grundläggande kunskap i objektmodellering och design
  • För deltagare som är programmerare krävs grundläggande programmeringskunskaper i Java, C# eller liknande språk.
  • Viss exponering mot halvstora till stora mjukvaruprojekt, gärna i en miljö med mer än ett team.
     

 

DDD Immersion

Frågor om kursen?

Har du frågor eller vill beställa en skräddarsydd kurs, ring Pär Buskas på +46 736 20 44 80 eller skicka ett mail →

Lärare

Patrik Fredriksson

Patrik Fredriksson

Patrik har jobbat som systemutvecklare och mentor sedan mitten av 1990-talet. Biografi →

Domain Language, Inc
This course is offered in partnership with Domain Language, Inc.

 

Vässa din utvecklingsavdelning

Ni vill bli bättre på att utveckla mjukvara. Vi skräddarsyr företagsinterna utbildningar om systemutveckling och agil utveckling. Bland kunderna finns Connecta, Skandikon och GE Healthcare.

Om Citerus

Citerus hjälper företag att lyckas med sin mjukvaruutveckling. Vi erbjuder metodinförande, kurser och träning samt systemutveckling och kan dessutom avlasta våra kunder genom ta oss an både delprojekt och hela projektåtaganden. Allt för att de ska kunna hålla en hög innovationstakt och skapa smarta lösningar som ökar deras konkurrenskraft. Citerus kunder har den gemensamma nämnaren att de ser mjukvaruutveckling som affärskritiskt. Läs mer →

daily
1.0