ga('send', 'pageview');

Ledarens nya roll

Ledarens nya roll i en komplex värld

Världen, marknaden och utvecklingen rör sig allt snabbare och det går inte längre att förutse eller planera på samma sätt som tidigare. Ledarskap och de metoder som tidigare varit kraftfulla ger inte längre samma effekt. I denna nya verklighet behöver såväl ledaren som ledarskapet anpassas. 

Ledarens nya roll i en komplex värld är kursen för dig som är någon typ av ledare i en organisation och vill få insikter och kunskap kring hur ditt ledarskap på bästa sätt kan bidra till en effektiv organisation. Ditt sätt att leda påverkar individen, organisationen och i slutändan resultatet. Tidigare har de flesta beslut i en organisation fattats av ledarna. Vi ser att ju snabbare utvecklingen går desto viktigare är det att organisationen är mer självorganiserande.

Då kan besluten fattas av de som är närmast produkten eller tjänsten som ska levereras. Ledarens roll behöver helt enkelt omdefinieras. I den här kursen går vi igenom hur du kan förstå i vilka situationer du bör leda genom att bestämma och i vilka du behöver bli mer coachande och släppa kontrollen – allt för att uppnå önskat resultat. Metoder, modeller och teorier blandas med övningar och diskussioner för att de nya kunskaperna ska kunna omsättas i praktiken efter kursen. Vi tittar också på hur vi kan skapa lärande och innovation i teamen och organisationen vilket leder till mer engagemang och i slutänden ett framgångsrikt, attraktivt och kreativt företag. Du kommer att få utforska Cynefin, VUCA (Volotile, Uncertain, Complex och Ambigous), Integral och psykologisk trygghet och innovation för att se hur de bäst hjälper dig i din vardag.

Det här tar du med dig hem

  • Kunna leda dig själv och andra i förändring
  • Använda hypotesdriven utveckling och skapa innovation i en komplex omvärld
  • Skapa en helhetssyn och riktning för en teambaserad organisation
  • Skapa effektiva team och en lärande kultur
  • Bygga motivation hos individer och team

Kursen passar dig som

  • Leder team genom en transformation
  • Vill fördjupa förståelsen för kärnan i det agila ledarskapet.
  • Vill utveckla verksamheten samt utveckla din ledarförmåga för att
    skapa förutsättningar för en effektiv organisation i förändring

Intresseanmälan

Just nu har vi inga öppna kursdatum bokade, men anmäl ditt intresse här så kontaktar vi dig när vi öppnar ett nytt datum!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Namn
E-mail

Om kurshållaren

Denna kurs hålls av Cecilia Bjuhr. Hon har en stor passion och bred kunskap kring förändringsledning, team, lärande organisationer och produktutveckling i såväl stora etablerade koncerner som startups.

Cecilia är även konsult där hon hjälper företag som agil coach och förändringsledare.

Läs mer om Cecilia här

Vad säger våra deltagare?

“All förändring skapar någon form av oro och vi möter ofta frågan Vad händer med mig som chef i den här transformationen? Kursen Ledarens nya roll i en komplex värld gav oss verktyg för att bemöta och hantera denna oro. Det som ni pratade om skulle kunna hända hände, då var vi förberedda och kunde möta det.
Jag gillade också att vi först fick teorier och sen fick applicera och testa dem direkt. Det var värdefullt att väva in vårt eget material i kursen och få möjlighet att prata ihop oss om det. Kursen blev startskottet för vår transformation och vi återkommer ofta till, och diskuterar, teorierna och erfarenheterna från kursen i vår ledningsgrupp.”

Anders Lindberg, Scania R&D Cooperation Office, Scania CV AB