Ola Rende

Ola Rende

Utvecklare

Ola är en erfaren fullstack-utvecklare med passion för kvalitet och moderna tekniker. Han hjälper gärna till med såväl dagligt utvecklingsarbete som långsiktiga förbättringar av utvecklings- och testningsprocesser.

Ola har en T-formad kompetensgrund med bred kunskap inom webbfrontend, IoT, testning, CI/CD, serverless och molnplattformar och fördjupad kunskap inom distribuerade system och databaser.

Java genom nya ögon 2022-09-20 - Linux-operativsystemet Ubuntu har fått sitt namn av ett ord från språket swahili som brukar översättas till ungefär “jag är den jag är genom andra.” Det är ett djupt och innehållsrikt ord, ett ord med många nivåer och jag upptäckte nyligen att det är perfekt för att beskriva min egen resa genom programmeringsvärlden. ”Hurdå?” undrar du. […]
Uppdragsrapport: Datadriven utveckling, Docker för legacy-isolation och Groovy för DSL:er 2018-05-02 - I en serie intervjuer får vi träffa några av Citerus utvecklare ute på uppdrag. Här träffar vi Ola Rende som på ett fintechbolag jobbar experimentdrivet i ett autonomt team.
Kotlin ÄR framtidens Java-dialekt! 2017-09-15 - I den förra artikeln visade jag ett antal exempel där Kotlin antingen förkortar eller förfinar vanliga uppgifter i Java samt ett par av skillnaderna mellan språken. I denna artikel dyker vi ned i den djupa delen av bassängen och tittar på ett par områden där Kotlin utmärker sig jämfört med sin föregångare.

Vill du ta hjälp av Ola?

Kontakta Fredrika Karlsson

Via telefon 076 209 98 91 eller varför inte använda följande smidiga formulär:

Några av Olas kollegor

Sälj, ekonomi och administration
Agil coach
Utvecklare