ga('send', 'pageview');
Categories
Citeruskulturen Mjukvaruhantverk Teknik

Android-utvecklarens bästa tips på att få koll på tekniken

Peter Törnhult är en av Citerus mest erfarna teknikkonsulter. Han syns också på många Meetups och tillsammans med vänner driver Meetup-gruppen “GDG Stockholm Android”.

Varför engagerar du dig i Stockholm tech community?

Jag gillar formatet av att träffa andra som har liknande intresse för tekniken, att dela kunskap med och få ny inspiration som kan hjälpa mig och andra. Att skriva bloggposter är också ett sätt att sprida kunskap, men det är ofta mer givande när man kan starta diskussionen med en gång.

Vad är ditt tips för att hålla sig uppdaterad med tekniktrender?

Jag ser det som en balans mellan att läsa teknik-bloggar, se på videor, gå på konferenser/meetups och diskutera med andra.
Det är väldigt bra för både inspiration och nya idéer, men för att faktiskt förstå hur tekniken funkar i verkligheten brukar jag använda så mycket jag kan i mina hobbyprojekt.

Du har främst jobbat i agila organisationer, varför är det viktigt för dig som utvecklare att jobba i en agil grupp?

När alla vet vad det innebär att arbeta agilt brukar teamen bli självgående och ta ansvar själva att driva projekten framåt till leverans. Det har även blivit en genomgående trend att teamen jag arbetet i är väldigt öppna och transparenta. Vi har förtroende för oss själva och våra teammedlemmar, kodkvalitén blir bättre när vi parprogrammerar och det är roligt och lätt att lära sig av varandra.

Tack! Slutligen, vad är det bästa med att jobba på Citerus?

Jag får jobba med spännande företag och teknik och mina konsultkollegor är experter med en blandning av både teknik och metod. Vi träffas en heldag varje månad och det är aldrig ont om idéer och inspiration dessa dagar. Alla delar samma värderingar om öppenhet och kunskapsspridning vilket gör att man får ofta får en energiboost och lär sig något nytt.

Peter bloggar ofta om Android-utveckling på Medium, läs t ex om hans workaround för att jobba med FragmentManager!

By Cecilia Borg

Säljansvarig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *