ga('send', 'pageview');
Categories
Blogg

Att planera det okända…

…när förutsättningarna inte går att förutse –
hur gör man då?

Citerus har under alla våra år drivits av dialog och  kunskapsdelning. Vi lär gärna ut och delar med oss för då lär vi oss själva bättre. Samtidigt söker vi ständigt nya insikter och kunskaper. Efter sommaren började vi med “Runda-bords-samtal” där vi bjuder in en mindre grupp intressanta personer för att diskutera ett ämne. 

År 2020 och pandemin ställde den här frågan: “Hur planerar man det okända?” på sin spets men den är även relevant i och med digitaliseringen och den snabba utvecklingen vi lever i just nu. 
Ett av våra samtal nyligen handlade just om “Att planera det okända, när förutsättningarna inte går att förutse hur gör man då? “ Vi bjöd in till en diskussion och baserade diskussionen på Cynefin-modellen med förhoppning att den kan hjälpa oss med dessa utmaningar. 

Här är tre av insikterna vi fick med oss:

  • Vi har lärt oss mycket av att alla samtidigt ställt inför en ny verklighet med utmaningar som gör att vi behöver hitta nya perspektiv.
  • Det kan inte bli “fel”, vi kanske bara måste prova ett annat upplägg eller en annan väg.
  • Omställningen ställer också andra krav på dig som ledare. Bland annat utmanas vi i att skapa tillit mellan oss och våra medarbetare på ett helt nytt sätt i och med att vi inte träffas dagligen. 

Dela gärna dina egna insikter i en kommentar nedan!

För dig som vill fördjupa dig ytterligare

Citerus kurs “Ledarens nya roll i en komplex värld”.

Världen, marknaden och utvecklingen rör sig allt snabbare och det går inte längre att förutse eller planera på samma sätt som tidigare. Ledarskap och de metoder som tidigare varit kraftfulla ger inte längre samma effekt.
Ditt sätt att leda påverkar individen, organisationen och i slutändan resultatet. I kursen får du  insikter och kunskap kring hur ditt ledarskap på bästa sätt kan bidra till en effektiv organisation. Förstå i vilka situationer du bör leda genom att bestämma och i vilka du behöver bli mer coachande och släppa kontrollen.
Mer information om kursen och anmälan.
Varmt välkommen

By Helena Solheim

Affärsutvecklare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *