ga('send', 'pageview');
Categories
Blogg

Bli en del av oss på Citerus!

Tänk om du hade en hel dag i månaden på arbetstid för att utvecklas och inspireras av dina kollegor. På Citerus är det en självklarhet. Låter det här lockande? Läs vidare och hör av dig till oss. Vi vill bli fler kollegor på våra Citerusdagar i höst.

Inspirera, experimentera, iterera,  reflektera 8 timmar i månaden tillsammans med dina kollegor

Varje månad investerar vi i vår egen utveckling som individer och bolag. Vi kallar det Citerusdagar och har gjort det i nästan 20år. Eftersom våra Citerusdagar är en så viktig del av vår kultur var det en självklarhet att fortsätta med dem under pandemin. Frågan var bara hur. 

För att ta reda på hur vi fick till den ultimata Citerusdagen remote gjorde vi det som vi är bra på: experimentera och iterera fram svaret med agilt förhållningssätt. Under de 15 (!) månader som har gått har vi lärt oss en massa om att anordna en digital konferensdag. 

Den 27 mars 2020 hade vi vår första Citerusdag digitalt. Vi bestämde oss för att prova en halvdag eftersom vi inte visste hur skrämtrötta vi skulle bli. Ett ord som vi förövrigt inte hade hört talas om men en känsla som vi hade fått efter två veckors hemarbete. Vi samlades i zoom, testade något nytt verktyg som hette Miro för vår Open Space planering och skapade fyra virtuella rum via google för att kunna hoppa fritt mellan rummen precis som på vårt fysiska kontor. Sedan dess har vi provat på en mängd upplägg.

Våra Citerusdagar bygger på självorganisation. Det är alltid två eller tre av våra konsulter som arrangerar dagen. De får bestämma vad Citerus behöver för att utveckla oss som bolag och oss själva. En av många fördelar med att det är olika personer som faciliterar att det blir en stor variation.

I början av pandemin kände några konsulter ett stort behov av att stanna upp och reflektera. Då arrangerade de en självstudiedag där du själv fick bestämma vad du skulle göra. Kanske sitta med något projekt som du aldrig hinner med? Eller varför inte hitta ett gäng kollegor som vill diskutera en intressant artikel eller ämne tillsammans. I vintras kände några andra konsulter behov av att få skratta tillsammans. Kan vi inte bygga legorobotar eller gå på escape room fysiskt, ja då fixar våra kollegor en digital variant. Ett tredje gäng hade snöat in sig på Produktframtagning inspirerat av Value Proposition Canvas och ville utforska hur vi kunde använda oss av det på Citerus. Så då gjorde vi det. Ämnena har varit många men en sak har vi inte tummat med som är en favorit hos många, nämligen våra Open Space pass. Det har på något vis varit den röda tråden och den trygga punkten i vårt experimenterande.

Efter 15 månader vågar vi ändå påstå att vi har hittat ett koncept som fungerar bra för oss. Givetvis har vanan av att jobba hemma påverkat men vi vill dela med oss av vårt recept på en lyckad konferensdag utan att bli helt slut.

Recept för lyckad konferensdag digitalt:

  • Längre pauser än vanligt
  • Lång lunch med walk and talk (Vi har kört 1.5h)
  • Få in flera interaktiva moment ex. gästföreläsare för ny energi
  • Open Space
  • Lite kortare dagar. Istället för 8-17 kör vi 8.30-16.30 med AW efter för de som vill.

Nu hoppas vi såklart att vi kan ses fysiskt igen men tänk vad vi har lärt oss! 

Blev du sugen på att arrangera en Citerusdag eller har du idéer du vill experimentera med tillsammans med oss?

Hör av dig!

By Admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin nec neque a lacus hendrerit volutpat. Donec dignissim lacus risus, sed dignissim nibh hendrerit vel. Vestibulum placerat risus at mauris hendrerit, nec facilisis nulla blandit. Pellentesque fringilla ornare leo vel commodo. Morbi in imperdiet lectus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *