ga('send', 'pageview');
Categories
Blogg

Breakit impact challenge – kickstart för Citerus hållbarhetsarbete

 

För ungefär 1.5 månad sedan fick jag ett meddelande från en av mina kollegor med en länk till en klimatutmaning – Breakit impact challenge. Något för Citerus? frågade han. Något för Citerus? frågade jag vidare till ytterligare några kollegor och snart var vi igång.

 

Jag blev överväldigad av engagemanget från mina kollegor. Första delen i utmaningen var att skapa en arbetsgrupp. Jag slängde ut frågan på slack och bara några minuter senare hade vi en grupp. Vi har gjort alltifrån att räkna ut vårt klimatavtryck, funderat på hur vi kan göra workshops och kurser mer klimatsmarta samt sett över klimatbovar på vårt kontor. Fem veckor går snabbt, särskilt i maj, och snart var utmaningen över.

 

Jag är självklart jätteglad över att vi klarade alla utmaningar men mest glad är jag över effekten av vårt deltagande. Att delta i utmaningen har varit en kickstart för Citerus hållbarhetsarbete. Nu har vi en arbetsgrupp som jobbar med dessa frågor och tillsammans har vi tagit fram en trelloboard där vi listat aktiviteter att jobba med framåt. Nu ser vi fram emot att fortsätta ha med hållbarhetsfrågan i åtanke och fortsätta jobba för att bli mer klimatsmarta.

 

Hur jobbar ni med ert hållbarhetsarbete? Dela gärna med er av era tankar så kan vi inspirera och inspireras av varandra.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är impact-challenge-1024x683.jpg

 

By Frida Wallentin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *