ga('send', 'pageview');
Categories
Blogg

Följ med vår kollega Peter Törnhult till Google I/O 2019

Vår teknikkonsult Peter Törnhult har varit på Google I/O 2019. Vi passade på att ställa några frågor om hans besök.

Om konferensen:
Google I/O 2019 riktar sig till utvecklare och har omkring 5000 deltagare. Konferensen äger rum i Mountain View, San Francisco med syfte att löra sig mer om allt nytt som kommer ut från Google och träffa andra i branschen att dela det med.

Vad var dina förväntningar innan konferensen?
Google I/O har varit högt på listan över konferenser jag velat besöka i många år nu. Det var svårt att föreställa sig hur konferensen skulle vara i förväg men att vara där, på plats, och få höra om alla framsteg var riktigt kul och inspirerande.


Hände det någonting oväntat?
Det var en del “stora” namn med bland talarna. Att kunna gå och prata med dem efter talen i “sandlådan” eller bara träffa dem på området var fantastiskt. Det fanns även stationer för olika teknikspår dit man kunde gå och prata om tekniska problem eller föreslå förbättringar till teamen som jobbar med de bibliotek vi använder.Vad lärde du dig från konferensen?
Min höjdpunkt var definitivt Developer Keynote där utvecklarna presenterade kommande features vi kommer få tillgång till snart. Det var inte så många nyheter i år eftersom de hade fokuserat mycket på att fixa buggar men de nya språkförbättringarna som kommer till Kotlin snart ser jag mycket fram emot.

 

By Frida Wallentin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *