ga('send', 'pageview');
Categories
Blogg

Dags att reflektera: Det här har vi gjort bra

Jag är tacksam och på ett sätt väldigt stolt över hur vår organisation har hanterat våren. Det slog mig idag.

Vi pratar mycket om att vara flexibel och kunna anpassa sig till förändring. Vikten av att lita på sina anställda och jobba med självorganisation. Den 24 mars, alltså bara två veckor efter att Folkhälsomyndigheten rekommenderat hemarbete, deltog jag i vår första digitala kurs. En tre dagarsutbildning med extern samarbetspartner. Sedan dess har vi ställt om kurser, genomfört Citerusdagar över Zoom, omvandlat tisdagsträningar till remoteträning två dagar i veckan och jag har även hållit i mitt första webinar någonsin. Vi har skapat en remotekanal på slack där vi delat tips, idéer och copingstrategier för att ta oss an vår nya vardag.  Varje dag har vi en frivllig remotefika 14.30 för de som vill socialisera med sina kollegor.

I början av pandemin var vi noga med att tala om att vi inte ställer in utan vi ställer om. Allt detta har bara hänt, samtidigt som vi har påbörjat arbete med en ny stabsfunktion tillsammans med vår nygamla VD och vice VD. Jag säger nygamla eftersom både Johan och Cecilia jobbat länge på Citerus men är nya i sina roller.

Ibland måste vi verkligen stanna upp och reflektera. Jag vill bara rikta ett STORT tack och en stor eloge till er, mina kollegor. Det här har vi gjort bra och jag hoppas att hösten fortsätter i samma positiva anda. 

By Frida Wallentin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *