ga('send', 'pageview');
Categories
Mjukvaruhantverk Personlig förändring Teknik Utbyte & Lärande

Jumpstart – en power boost för nya utvecklare

Amanda och Nathalie Cirverius äter en snabb salladslunch mitt i Stockholm. Systrarna har valt att jobba under Sveriges varmaste sommar och de ska precis gå på lite ledighet med paddling och häng med familjen. De skrattar till och säger att de faktiskt är lite trötta efter de första inledande veckorna med mycket att lära sig och sätta sig in i.

Amanda och Nathalie ansökte att få vara med i Citerus Agile Developer Jumpstart-program för nyutexaminerade utvecklare och beskriver sig själva som kreativa själar med en bakgrund inom design.

Varför har ni valt utvecklaryrket?

Det är en värld som aldrig stannar och därför en branch som vi trivs i. Vi lever för att utmanas och lära oss nya saker. Problemlösning är det roligaste som finns och vi älskar att grotta ner oss i problem och hitta alternativa lösningar.

Jumpstart-programmet på Citerus är ett halvår ute på ett uppdrag hos en kund varvat med övningar och teori. Två adepter sitter tillsammans med en mentor, en erfaren konsult som finns där som stöd. Amanda och Nathalie sitter tillsammans med sin mentor Johan Östling på ett välventilerat kontor vid centralstationen i Stockholm.

Hur går det och vad gör ni?Johan Östling

Vi är just nu på vecka fyra, där vi har slängts in ett hemligt projekt som innefattar microservices, CQRS och eventsourcing.

Kände ni till dessa tekniker sedan tidigare?

Nej, det är nya begrepp och tänk varenda dag, vi lär oss nya saker hela tiden. Vi kommer verkligen snabbt att få erfarenhet att bli riktigt bra utvecklare.

Vad vill ni göra de första åren som utvecklare?

Vi vill hamna på äventyr vi inte kan förutse, därför har vi siktet på konsultbranschen och hoppas på spännande uppdrag.

Jumpstart-programmet ger ett välkomnande in i arbetslivet, genom att varva praktik och teori kring hantverket att vara utvecklare och konsult. Konsulter på Citerus har en stor verktygslåda kring metoder, affärsfokus och teknik som de gärna delar med sig av.

Läs mer på citerus.se/jumpstart inför nästa omgång som startar jan 2019.

By Cecilia Borg

Säljansvarig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *