ga('send', 'pageview');
Categories
Mjukvaruhantverk Personlig förändring Utbyte & Lärande

Lustfyllt lärande på Citerus!

På Citerus har vi trainee-programmet ”Citerus Agile Developer Jumpstart”, ett sätt att välkomna nyutexade studenter in i arbetslivet. Två studenter får en erfaren mjukvaruutvecklare som mentor och under ett halvår blir denna triad inbäddad i riktigt utmanande programutveckling på ett företag. 

IKEA Barkarby – the Challenge

Min studietid är kantad av så väl en dos tentaångest som mängder av glada minnen och sammanhållning i klassen från KTH. Min bästa kompis hittade när hon nu flyttade, våra gamla anteckningar från ett spel vi skapade som slutuppgift i en programmeringskurs i språket C++. Så roligt att se, så här drygt 15 år senare!
IMG_7966
Vi bodde i samma studentområde och tog bussen till IKEA för att äta och köpa grejer, ganska ofta kan man säga. Det blev många skratt när vi skrev ihop historien och utmaningarna kring spelet.
IMG_7967

Lustfyllt lärande

Det här var inte det första spelet vi gjorde ihop, vi hade även skapat en digital variant av brädspelet ”Settlers of Catan”, där vi tillbringade en vecka under jullovet i stort sett non-stop i datasalarna på KTH, med mängder av lösgodis och citronyoghurt. Med hjälp av motivationen att skapa ett fungerande spel, la vi mängder av energi på att lära oss de tekniker vi behövde för att få det klart.
Teknik är ett skarpt verktyg för innovation. Det är så mycket roligt i den här branschen, vi ska bli bättre på att dela med oss och välkomna in nya. Jag tror stenhårt på att lära genom att göra, att hitta lusten, utmana sig själv, samtidigt som man känner stöttning.

Citerus trainee-program

Idag läste jag på DN Debatt om hur mängder av ingenjörsstudenter hoppar av utbildningen med uppmaningen att vi i branschen måste dra vårt strå till stacken. Vi måste bli bättre att inspirera varandra, locka till lärande och visa på möjligheterna!
Känner du någon som är på väg ut i arbetslivet? Säg åt dem att söka nu till vårens antagning till Citerus Agile Developer Jumpstart, det här är ett guldtillfälle! Varje vecka turas vi andra på företaget om att dela med oss av våra erfarenheter och sammantaget lär sig adepterna massor, genom att lösa riktiga problem under riktigt kunnig stöttning.
IMG_7969
IMG_7968
IMG_7970

By Cecilia Borg

Säljansvarig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *