ga('send', 'pageview');
Categories
Citeruskulturen

En fantastisk konferens i Barcelona

Varje vår åker vi på Citerus iväg på en lite längre konferensresa. I år styrde vi vår kos till Barcelona och byggde tillsammans vidare på vår kultur samtidigt som vi lärde känna nya vänner. Ulf Rask, en av våra konsulter berättar hur det är att åka på konferens med Citerus.

Det som gör en konferensresa fantastisk är – om man frågar mig – en härlig upplevelse, att få lära känna mina kollegor både i sin yrkesroll och som personer, och att känna mig delaktig i företaget.

Jag formas till stor grad av min omgivning och hade antagligen inte gett samma svar för tre år sedan, innan jag jobbat på Citerus. Oavsett om våra resmål är av det exklusivare eller mer prismedvetna slaget, så märks det att de som bokar och fixar alltid lägger ned hjärta och själ i att det skall bli en fin och minnesvärd upplevelse för alla oss som åker. Resorna tillsammans med Citerus har satt sin prägel och jag vill berätta varför.

Med inspiration från våra kärnvärden

Temat för resan denna gång var våra värderingar eller PNEHM!. Jag känner mig som mest delaktig när jag faktiskt får vara med i dialogen och inte sitta och bara nicka (till) när “ledningen” pratar. Under vår resa på tre dagar hade vi endast 35 minuter kommunikation från ledningen där vår nya VD Karl på ett ödmjukt sätt berättade om sitt intryck av Citerus och hur han uppfattade vår roll i branschen. Resterande tid var vigd åt mig och alla andra på resan i lika stor del fritid som arbete.

Vi arbetade gruppvis med våra värderingar i engagerande och inkluderande övningar som bygger på utbyte mellan människor. Det är till stor del vårt arbete på dessa dagar som formar och ger liv åt Citerus. Poängen är att det är vi som arbetar här, som även skapar vår framtid – inga baktankar – inga hinder – ingen curling.

Två övningar som vi utsatte varandra för

Speeddating – Feedforward: Identifiera och hitta sätt att övervinna våra rädslor.

DSC_1203I korthet gav övningen oss tillfälle att reflektera över våra rädslor, ta del av många bra och intuitiva svar från fyra, fem olika personer och sedan i enskildhet processa svaren och hitta vägar framåt inom loppet av en timme. Som bonus fick vi även lära känna våra kollegor på ett mer personligt plan och se att andra faktiskt också är rädda för något. Ofta något som de själva är väldigt bra på! En bra icebreaker för övningen var att Mattias som faciliterade den började med en egen rädsla som exempel.

Lära känna våra och andras styrkor, tankesätt och perspektiv
DSC_1151

Vi gjorde Gallups Strenghts Finder 2.0 som hjälpte oss att identifierade våra individuella styrkor, minglade och diskuterade våra styrkor och olikheter. Det var väldigt kul inte bara för att man förstod sig själv bättre, utan för att det var ett kul sätt att lära känna varandra på ett nytt sätt och sätta ord på våra olika sätt att vara/arbeta. Det ökade även min förståelse för vad jag kan bidra med och när jag bör ta hjälp.

 

Generöst med tid att utforska Barcelona

Utflykter copy

Förresten, om du frågar mina kollegor om konferensen kommer du att få svar som…

  • De givande övningarna och balansen mellan konferenstid och fritid. Inspirerande och energigivande!
  • Komma iväg som samlad grupp. Bra mix av arbete och lek. Mycket god mat och cykelturen var en mycket bra tanke, men pollen och avsaknad av vätskepaus gjorde det mindre kul tyvärr (går inte att planera för allt).
  • Alla samtal (både jobb och privat) med kollegor. Det tycker jag är viktigast!
  • Perfekt stad. Suveränt organiserat, allt flöt på grymt bra. Fantastiska kollegor att umgås med!
  • Gillade att ha självorganiserade utflykter (lördag em), föredrar det mycket framför förorganiserat (som cykelturen)
  • Skönt att flyget ner gick mitt på dagen!
  • Vi hade mycket tid för att samtala och bygga relationer istället för att leverera vilket jag tror skapat starkare band mellan oss inom företaget. Genom samtalen bygger vi en trygghet och skapar tillit vilket är grunden för att våga utmana varandra och få Citerus att växa.

Var inte rädd för att experimentera, satsa på mjuka värden och involvera andra i framtiden. Det finns så mycket att vinna! Både på konferensresor och i den dagliga verksamheten.

Läs mer om hur vi skapade Barcelona konferensen här!

Ta del av övningarna från vår resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *