ga('send', 'pageview');
Categories
Citeruskulturen Mjukvaruhantverk Teknik Utbyte & Lärande

Möt vår kollega Amanda Cirverius

Amanda är Java-utvecklare och har precis genomgått Citerus halvårsprogram för backendutveckling, Citerus jumpstartsprogram på uppdrag för en av våra klienter där hon just nu avslutar projektet.

Amandas Jumpstartprogram började hösten 2018 vilket var en fantastisk start på en karriär som mjukvaruutvecklare.

“Jag hade ett otroligt stöd av min mentor på Citerus. Inte bara det, jag hade och kommer även i fortsättningen att ha tillgång till vår kanal #kodsnack på Slack där alla våra Citerus-utvecklare kan snacka kod och lösa problem tillsammans. Min nyfikenhet känner inga gränser. Jag älskar att lära mig nya saker och att lösa problem är en av mina starkaste drivkrafter”, säger Amanda.

Teamspelare som gillar problemlösning

Det är Java och backend som Amanda verkligen brinner för och vill fortsätta vidareutvecklas inom.

“Jag älskar problemlösning. Jag har märkt att jag går igång på det som andra kan tycka är jobbigt och jag tappar inte min “spirit” utan håller i tills att problemet är löst. Jag är glad och stolt över det jobb jag gjort hos min senaste uppdragsgivare och har flera gånger fått feedbacken att jag bidrar till en trevlig stämning i teamet och min “vi fixar det”-attityd har varit väldigt uppskattad”, säger Amanda.

Microservices, CQRS & Event Sourcing på önskelistan

Amanda har i och med sitt uppdrag fått bra erfarenhet av microservices, CQRS samt Event Sourcing och vill gärna fortsätta med det. Amanda har haft möjligheten att vara med om att bygga upp och bidra till ett riktigt bra team vilket kommer vara en stor tillgång på hennes kommande uppdrag. Hon nämner till exempel att det i hennes team alltid har varit väldigt öppna till att ta frågor om någon inte förstår eller håller med, och det är verkligen något viktig för att skapa en trygg grupp.

Kunskapsöverföring med hjälp av mobbprogrammering

Vi är också väldigt bra på kunskapsöverföring inom teamet. Det var en nödvändighet eftersom jag kom som relativt ny och hade mycket att lära. En metodik som jag var med och drev var att mobbprogrammera“, säger Amanda.

Mobbprogrammering blev något helt naturligt för alla i teamet och är något Amanda brinner starkt för. Det brukar inte vara så lätt att få organisationer att införa och tro på mobbprogrammering men Amanda har verkligen bidragit till att få detta att fungera, och framförallt fungera bra. Det kan för omgivningen verka ineffektivt med flera som sitter och jobbar på samma sak. Däremot vinner team i kvalité då koden hela tiden granskas och levererar verkligen värde på kortare tid.  Kunskapsspridningen får teamet på köpet samtidigt som det är roligtl! Däremot gäller det med mob-programmering som med all agil utveckling, att experimentera, jobba iterativt och förbättra och lära sig längs vägen.

Vill du jobba med Amanda? Kontakta Cecilia Borg.
Är du nyfiken på Citerus Jumpstartprogram? Kika här

By Frida Wallentin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *