ga('send', 'pageview');
Categories
Metod

Toppbetyg till Citerus utbildningar

Citerus har lett utbildningar i agila metoder sedan 2003, då företaget anordnade Sveriges första Scrum-kurs. Idag får Citerus scrum master-utbildning 9 av 10 i snittbetyg från deltagarna.

Citerus har lett utbildningar i agila metoder sedan 2003, då företaget anordnade Sveriges första Scrum-kurs. Idag får Citerus scrum master-utbildning 9 av 10 i snittbetyg från deltagarna.

Citerus har arbetat med agila metoder i över ett decennium. År 2003 höll företaget, i samarbete med Scrums skapare Ken Schwaber, som första svenska aktör kurs i den då nya metoden Scrum.

Varje år söker sig såväl många erfarna som nykläckta scrum masters och produktägare till Citerus utbildningar. Över årens lopp har företaget även valt att systematiskt skapa nya utbildningar där man ser att branschens behov och potential är störst. Kurserna Agil testning och Agil projektledning är direkta resultat av det arbetet.

– Att utveckla utbildningar kontinuerligt är det enda sättet, berättar Tobias Fors, utbildningsansvarig och själv konsult samt utbildare på Citerus.

– Förståelsen för agila metoder har utvecklats över åren och det har även branschens insikter. Numera vill alla jobba agilt, även om många fortfarande är i början av sin förbättringsresa. Vi upptäcker hela tiden nya områden där det agila tänket måste in och lyftas upp för att man ska nå ända fram, fortsätter Tobias. Till exempel ser vi vikten av att utveckla det agila inte bara på ledarskapssidan, utan också på tekniksidan och vi kommer därför utöka utbildningsportföljen med fler tekniska utbildningar som följer samma interaktiva koncept.

Utbildningarna på Citerus utformas för att ge aha-upplevelser som verkligen fastnar. Pedagogiken som Citerus specialiserat sig på för att utveckla utbildningarna är det upplevelsebaserade lärandet. Lärarnas roll är dels att handleda övningar, simuleringar och spel, dels att dela med sig av de fallgropar och erfarenheter man samlat på sig i sitt aktiva arbete som konsult inom fältet. Upplägget gör utbildningarna värdefulla för deltagarna oavsett deras tidigare kunskapsnivå.

Metoden har gett resultat. Den genomtänkta pedagogiken och lärarnas egna praktiska erfarenhet tas ofta upp som mycket positivt i kursutvärderingarna. På Scrum master-utbildningen ger deltagarna i snitt svaret 9 av 10 på frågan “Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera den här utbildningen för en vän eller kollega som behövde lära sig om Scrum?”

– Vi har jobbat länge med det här och pedagogiken är något vi har lagt stor vikt vid. Vi tror genuint att det här är det bästa sättet att snabbt lära sig mer om Scrum och agila metoder, säger Tobias Fors. De här siffrorna är ett kvitto på att våra deltagare håller med oss.

Du hittar mer information om Citerus utbildningsverksamhet på citerus.se/utbildningar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *