ga('send', 'pageview');
Categories
Citeruskulturen Mjukvaruhantverk Teknik

#100DaysOfCode

Vad motiverar dig? På Citerus motiveras vi av att lära oss nya grejer tillsammans. Ibland med våra kompisar, ibland genom att delta i communities. Några av oss kommer delta i #100DaysOfCode nu under 2017 och koda järnet.

Vi bestämde oss för att titta lite närmare på vad det betyder

Dan, Peter, Tobias och Ola, vad vill ni koda i år?

Dan: I år vill jag göra mycket. Jag vill bland annat slutföra ett par startade projekt och förhoppningsvis starta ett par nya. Jag vill till exempel slutföra min Scala sample app för att visa hur funktionell CQRS/ES kan se ut samt komma igång ordentligt med ett lite större IoT projekt för att kontrollera multipla enheter i en spelliknande miljö.

Peter: Appar och hemsidor om jag inte stöter på ngt annat kul jag vill testa/labba med.

Tobias: Rekreationsprogrammering i Unity.

Ola: Jag vill koda diverse Arduino/RPi-projekt, lära mig mer om komprimering genom att försöka implementera olika algoritmer i kod samt bygga en webbapp för underlätta studier av svensk grammatik.

 

Hur kan vi hjälpa er?

Ola: Genom att kommentera på min kod! Det vore faktiskt mest uppskattat och ett bra sätt för mig att se min kod på nya sätt.

Tobias: Hitta mönster för att hantera vanliga problem på eleganta sätt.

Dan: Jag tänker att vi hjälper varandra. Att ha ett skönt gäng som tillsammans anammar utmaningen, stöttar och motiverar kommer garanterat att ge mig den energi som jag behöver!

Peter: Berätta om nya tekniker/ramverk relaterat till det jag pysslar med (Meetups funkar bra), dela artiklar/bloggar/etc som kan vara intressanta.

 

Ni kommer dokumentera era framsteg på Twitter och GitHub, och det låter som att ni ser fram emot att få feedback och inspiration utifrån. Hur kommer vi i kontakt med er?

Ola: Ni hittar mig på GitHub under https://github.com/orende.

Dan: Jag finns på Twitter under @daneidmark.

Peter: På Twitter under @petertornhult.

Tobias: Jag twittrar under @tofo.

Vad händer härnäst?

Vi kommer också arrangera lite kvällsaktiviteter för den som vill. Spelar ingen roll om du är nybörjare eller har kodat i åratal, det viktiga är att ha kul och lära sig nånting. Håll utkik här och på twitter.com/citerus_ab för mer info om tillfällen!

Kom och koda med oss!

Du vet väl att vi rekryterar utvecklare?

By Christoffer Hellgren

Agil coach, Utvecklare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *