ga('send', 'pageview');
Categories
Metod

Event Storming som verktyg för kravanalytiker, affärsanalytiker och produktägare

Jobbar du som kravanalytiker, produktägare, business analyst eller kanske säljare och vill testa på ett kul och effektivt sätt att modellera komplexa flöden, processer eller lösningar? Då ska du ta dig en titt på workshopformatet Event Storming.


Jag tror många, som jag, suttit i möten där vi tillsammans försöker reda ut hur det “egentligen” funkar? Eller försökt skapa ordning i det trassel en viss process orsakar? Jag tror också att många, som jag, känt att energin tryter och iPhonen känns väldigt lockande efter sisådär 40 minuters diskuterande och små framsteg. Finns det ett sätt att göra de här mötena roligare? Och kanske effektivare? Vi på Citerus tycker Event Storming-formatet erbjuder ett alternativ!

Event Storming – ett sätt att utforska komplexa krav

Alberto Brandolini har paketerat och lanserat ett verktyg i form av ett workshop-format som han kallar Event Storming. Formatet bygger på agila modelleringstekniker som han kombinerar med att se processer som ett flöde som drivs framåt av händelser. Det leder till ett utforskande av problem, processer och lösningar som är kul och engagerar deltagarna. Man samarbetar som grupp och delar med sig av sin kunskap och skapar samtidigt en gemensam bild av problemet och lösningen. Och det är kul!

Vilka deltar i en Event Storming workshop?

Alla som har en nyckelkompetens och kunskap för att lösa problemet och kunna aktivt bidra. Det betyder att gruppen gärna får bestå av deltagare från många olika avdelningar och typiskt ser vi utvecklare, kravanalytiker, domänexperter, användare av lösningen och produktägare i en mix.

Vill du lära dig mer om Event Storming?

Den 21 oktober har vi bjudit in Alberto Brandolini himself för att hålla en heldags Event Storming workshop i Stockholm. Dessutom har vi skapat en egen Event Storming-sida där vi samlar allt vi tycker är läsvärt och spännande kring detta.

Välkommen till vår Event Storming-sida

By Christoffer Hellgren

Agil coach, Utvecklare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *